Consult

Consult en de behandeling

Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Dit omvat de intake waarin gevraagd wordt naar algemene gegevens, medicijngebruik, ziektes/ aandoeningen en de behandeling zelf. In het gesprek zal onder meer worden gevraagd naar uw eet-, drink- en leefgewoonten, uw ontlasting, slaappatroon, energieniveau, evt. menstruatiecyclus en alle overige bijzonderheden die van belang zijn voor het consult.

De diagnose volgens TCM principes wordt gesteld door het voelen van beide polsen, het bekijken van de tong evenals andere uiterlijke kenmerken zoals de  kleur van de lippen, nagels, huid en haar, het oogwit, uw totale lichaamshouding en uw motoriek.

De behandeling met de acupunctuur naalden zal minimaal 20-30 minuten in beslag nemen. De wegwerpnaalden zijn steriel, apart verpakt en zijn voor eenmalig gebruik.

De  vervolgbehandelingen duren drie kwartier tot een uur, waarbij ook belangrijk is in hoeverre u zelf kan meewerken aan algehele verbetering door bijvoorbeeld een andere eetwijze, meer beweging en oefeningen op basis van Qigong/Taichi.

Bij de behandeling kan ook gebruik gemaakt worden van cuppen en of moxa (gedroogde kruiden)