Bonenschotel met tuinbonen, courgette en tomaat

Benodigdheden voor 2 personen

  • potje tuinbonen 400 gram
  • een halve courgette, ongeveer 200 gram
  • 2 grote tomaten
  • stukje zeewier, geeft een natuurlijke zoutige smaak
  • mespuntje sambal
  • olijfolie, peper en teentje verse knoflook
  • wat kruiden uit de tuin, of gedroogde kruiden zoals basilicum/bieslook/wijnruit
  • ketjap manis
  • lepel chia of hennepzaad

 

Bereiding

  • Tomaten in kleine blokjes snijden, met sambal, peper, olijfolie en evt knoflook ongeveer 10 minuten in de pan laten pruttelen tot een saus. Telkens wat vocht van de tuinbonen of wat water erbij doen dat het niet aanbrandt.
  • Courgette  overlangs doorsnijden en halve plakjes van maken.  Met klein scheutje ketjap (paplepeltje) de laatste vijf minuten mee bakken met de tomaten. De tuinbonen, chia- of hennepzaad erbij en 2 minuten laten doorverwarmen. Als laatste de verse of gedroogde kruiden er door scheppen.

Lekker met meergranenrijst, zilvervliesrijst, jasmijnrijst of aardappelpuree

Eet smakelijk!