Spinaziewrap met pompoenblokjes, kapucijners en kikkererwten

Spinaziewrap met pompoenblokjes, kapucijners en kikkererwten

Ingrediënten voor twee personen 450 gram diepvries spinazie, à la crème of zonder potje jonge kapucijners 330 gram 175 gram bio kikkererwten = half potje 1/4 bio pompoen 100-150 gram zachte pittige geitenkaas 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook 1/2 theelepel curcuma 2 grote tortillawraps en 2 tandenstokers 1 avocado   Bereiden spinazie van te voren ontdooien pompoen schillen, in kleine blokjes snijden en in 5 minuten gaar koken kapucijners afgieten en wassen met water, zo ook de kikkererwten (om suiker en zout er af te wassen) geitenkaas in reepjes of blokjes snijden, avocado in...

Read More

Boerenkoolschotel met kapucijners en pompoen

Boerenkoolschotel met kapucijners en pompoen

Benodigdheden voor 2-3 personen 300 gram boerenkool zoete aardappel (ongeveer 200 gram) 1/3 bio pompoen (ongeveer 200 gram) 1/2 potje bio kikkererwten (110gram) 220 gram kapucijners (klein potje of 1/2 grote pot) 1/2 rode paprika 1 ui 1 grote tomaat eetlepel ketjap, mespuntje sambal, 1-2 teentjes verse knoflook, curcuma, 20 gram roomboter en eetlepel chipzaad   Bereiding Boerenkool in grote pan gaarkoken, afgieten en kookvocht bewaren zoete aardappel en pompoen in gelijke stukjes snijden en gaarkoken, afgieten en kookvocht bewaren Saus: paprika en ui in dunne reepjes snijden, met de...

Read More

Hutspot met kapucijners en kikkererwten

Hutspot met kapucijners en kikkererwten

                  Benodigdheden voor 2-3 personen 500 gram hutspot 300-400 gram zoete aardappel of half zoete aardappel half pompoen 1 rode paprika 1/2 bos bleekselderij  220 gram kapucijners (klein blik/potje of helft van groot blik/pot) 100 gram kikkererwten (is een half potje maar kan natuurlijk ook een heel potje) ketjap, 1-2 teentjes verse knoflook, peper, mespuntje sambal, stukje roomboter van 20/25 gram  en verse peterselie Bereiding Paprika in stukjes, bleekselderij in reepjes (van 1cm) en samen met de hutspot in een grote pan gaarkoken...

Read More

Tomaten-groentesoep

Tomaten-groentesoep

In een pan twee mergpijpjes in anderhalf liter water 2 uur laten koken, de mergpijpjes eruit halen Benodigdheden: 3 grote tomaten  zak hutspot van 500 gram of zelf peen en uien fijnhakken 1 zak witte kool of spitskool of een zak soepgroenten stronk broccoli en 1 groene of rode paprika  1 bos selderij of bleekselderij  daarbij naar smaak: peper/  evt tabasco of chilipeper/ peterselie/ sojasaus/ rozemarijn/ oregano/ tijm/ 2 teentjes verse knoflook Géén zout of maggie toevoegen. Laat groente eruit die je niet lekker vindt en voeg een andere toe. Alles fijnsnijden en in de bouillon gaarkoken. De...

Read More

Cupping

Cupping

Cupping    

Read More

Opening

Opening

Omdat de tweede behandelruimte nu klaar is, na tweeënhalf jaar eindelijk de officiële opening!            

Read More

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur ofwel Auriculotherapie, is een vorm van acupunctuur waarbij in het oor het probleemgebied wordt opgezocht. Er wordt een naald geplaatst in het oor die 20 minuten blijft staan of een verblijfsnaaldje  dat een aantal dagen blijft zitten en gestimuleerd kan worden met een magneetje. Klachten die met ooracupunctuur behandeld kunnen worden zijn onder andere pijnklachten, spanningsklachten, maag- darmklachten en allergie.  

Read More

Bonenschotel met linzen, sperciebonen en tomaat

Bonenschotel met linzen, sperciebonen en tomaat

Benodigdheden voor 2 personen potje biologische linzen van 400 gram 200 gram sperciebonen 2 tomaten stukje zeewier: geeft een natuurlijke zoutige smaak mespuntje sambal olijfolie en peper, verse knoflook naar smaak wat kruiden uit de tuin, of gedroogd, zoals basilicum/ bieslook/ wijnruit lepel pijnboompitten     Bereiding sperciebonen in stukjes van ongeveer 2 cm snijden, in 10 minuten gaarkoken met de zeewier tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie, mespuntje sambal, peper, fijngemaakte  knoflook met wat water op laag vuur laten pruttelen tot saus, telkens wat water erbij...

Read More

Bonenschotel met adukibonen, paprika en tomaat

Bonenschotel met adukibonen, paprika en tomaat

Benodigdheden voor 2 personen 250 gram aduki (azuki) bonen halve rode paprika 1 ui 2-3 tomaten stukje zeewier: geeft een natuurlijke zoutige smaak mespuntje sambal olijfolie en peper, teentje verse knoflook naar smaak wat kruiden uit de tuin, of gedroogd, zoals basilicum/ bieslook/ wijnruit/peterselie     Bereiding Aduki (of azukibonen) zijn o.a. te koop in de toko, ze moeten een dag lang weken en daarna in ongeveer een uur gaargekookt worden. De Aduki boon staat ook wel bekend als de ‘afvalboon’! ui snipperen tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie,...

Read More