Tomaten-groentesoep

In een pan twee mergpijpjes in anderhalf liter water 2 uur laten koken, de mergpijpjes eruit halen

Benodigdheden:

  • 3 grote tomaten 
  • zak hutspot van 500 gram of zelf peen en uien fijnhakken
  • 1 zak witte kool of spitskool of een zak soepgroenten
  • stronk broccoli en 1 groene of rode paprika 
  • 1 bos selderij of bleekselderij 
  • daarbij naar smaak: peper/  evt tabasco of chilipeper/ peterselie/ sojasaus/ rozemarijn/ oregano/ tijm/ 2 teentjes verse knoflook

Géén zout of maggie toevoegen. Laat groente eruit die je niet lekker vindt en voeg een andere toe.

Alles fijnsnijden en in de bouillon gaarkoken. De staafmixer erin zetten tot het fijn is of juist kort als je van stukjes groente houdt.

Twee kopjes van deze soep per dag stimuleert de spijsvertering, is goed voor de darmen en geeft een verzadigd gevoel. Als je de rest in porties invriest heb je altijd een gezond soepje achter de hand.